,,7 provocări și 1 echipă fantastică, 7 scenarii și 1 film de gală” – a doua ediție a Galei ,,Pas Spre Viitor”

Distribuie

 

Sub genericul ,, 7 provocări și 1 echipă fantastică, 7 scenarii și 1 film de gală” Asociația Acces la Viitor a celebrat voluntariatul în cadrul celei de-a doua ediții a Galei ,,Pas spre Viitor”. Evenimentul a avut loc marți, 21 noiembrie 2023, la Cinema One Laserplex Satu Mare-partenerul acestui proiect.

Gala ,,Pas spre Viitor” s-a născut din dorința de a aduce laolaltă toți oamenii de bine din județul Satu Mare care s-au alăturat programelor derulate de Asociația Acces la Viitor și se implică constant în proiectele sociale și educaționale ce acționează în beneficiul altora și al comunității. Evenimentul a reunit peste 150 de participanți, reprezentanți ai instituțiilor partenere, structurilor școlare sătmărene, sponsori și voluntari. Programul, pe lângă prezentarea beneficiilor aduse comunității prin cele 7 proiecte, sociale și educaționale, derulate de Asociația Acces la Viitor, are ca scop recunoașterea meritelor tututror celor implicați și care au contribuit la realizarea proiectelor nostre fie în calitate de coordonator, voluntar, partener sau sponsor pentru că implicarea lor, este un model de urmat ce poate transforma comunitatea într-un loc mai bun, pentru fiecare dintre noi.

Tot cu această ocazie am avut prilejul de a dărui 20 de bicilete, Premii Speciale, celor 10 școli beneficiare din cadrul proiectului ,,#acces2edu-#go2school”, prin care vrem să aducem o schimbare în rândul copiilor absenteiști și să îi stimulăm să nu renunțe la educație. Acestea sunt: Școlile Gimnaziale Nr.1 Carei, Viile Satu Mare, Moftin și ,,Mircea Eliade ” Satu Mare; Liceele Tehnologice Livada, Turț, Tășnad și ,,Iuliu Maniu ” Carei; Liceele Sportiv și Arte ,,Aurel Popp” Satu Mare. Acestea se alătură celorlalte 25 de unități școlare ce au deja în dotare , fiecare câte 2 biciclete, date până acum în edițiile anterioare, astfel că putem spune că avem cel puțin 70 de școlari mult mai motivați să vină la școală. Însă pentru a putea oferi aceste Premii Speciale, toată comunitatea a pedalat pentru a aduna cei 20.000 de kilometri puși în joc, ce au fost transformați de sponsori în biciclete. Peste 100 de persoane și peste 1.000 de școlari din județul Satu Mare au făcut echipă la #rotary4bike, #drcoica4bike, #zollner4bike, #polipol4bike, #galant4bike, #intermedierism4bike – să ducă la bun sfârșit această misiune.

Acestui moment plin de bucurie se alătură și celelalte proiecte derulate de Asociația Acces La Viitor:,,Poveste de Crăciun”, ,,Zâmbete În Insula de Bucurie”, ,,Copilul de lângă mine”, ,,EcoSalvatorii” și ,,1st Job – Cariere Express pentru Liceenii Sătmăreni” ce și-au îndeplinit scopul propus și au adus beneficii, coerență și relevanță comunității noastre.

Mai multe Știri

Înscrie-te ca voluntar

Și dă-ne o mână de ajutor

Voluntar
small_c_popup

Trimite-ne datele tale pentru a te putea contacta