O nouă Dințișoriada

Distribuie

Dințișoriada a pornit la drum în 2013 când în cadrul proiectului ,,Jocuri de Copii” am adus în atenția preșcolarilor sătmăreni, importanța educației dentare. 592 de copii din județul Satu Mare, cu vârsta cuprinsă între 3 și 11 ani au făcut cunoștință atunci cu medicii dentiști incluși în proiect și au învățat tehnica adecvată de periaj. Totodată, pentru a-i introduce într-o atmosferă prietenoasă, micuții au întâlnit-o pe Zâna Măseluță care le-a spus povestea lui ,,Dințișor Strălucitor ” și le-a transmis cât este de important să aibă grijă de dintișori.

10 ani ne-au trebuit să readucem copiilor ,,Dințișoriada„ iar în caz că vă întrebați ,,de ce?” … vă spunem sincer, că a fost o mare provocare și pentru noi la fel cum și pentru mulți părinți, să le trezim interesul copiilor în ceeace privește îngrijirea dințișorilor.

După prima experiență Dințișoriada am învățat că nu e suficientă doar o oră de sănătate orală, ci de un program cât mai atractiv și pe înțelesul celor mici. Așa că acum suntem pregătiți de o nouă experiență Dințișoriada în care am pregătit pentru copiii sătmăreni un program de activități tematice în care vor avea parte:

– de îndrumările Doctoriței Dințișorica și sfaturile primite de la medicul dentist, Lorena Silaghi;

– o poveste cu Anamaria Chiorean, alias Oli Povestitorul;

– jocuri distractive și antrenante la Panoul Interactiv;

– dar mai ales un dans în care vom integra spălatul dințișorilor, alături de Brigitte și Ana.

1️⃣0️⃣ echipe s-au aliniat la linia de Start și timp de o săptămână desfășoară la clasă/grupă activitățile activitățile programate, sub îndrumarea cadrelor didactice. Acestea pot fi urmărite pe Facebook, în Grupul Dințișoriada, aici: https://www.facebook.com/groups/354670214011427

Mai multe Știri

Înscrie-te ca voluntar

Și dă-ne o mână de ajutor

Voluntar
small_c_popup

Trimite-ne datele tale pentru a te putea contacta