Copilul de lângă mine – curs TBRI®

Distribuie

22 de cadre didactice din județul Satu Mare au fost specializate în tehnici de Intervenție Bazată pe Relații de Încredere®

,,Copilul de lângă mine” s-a născut din dorința de a oferi o șansă la o viață mai bună copiilor ce poartă rana unei traume emoționale. Din nefericire, realitatea este că mulți copii trec prin experiențe traumatizante și sunt profund afectați de astfel de experiențe iar rănile emoționale le afectează dezvoltarea psihică, emoțională, fizică și mai ales modul în care aceștia formează relații cu cei din jur. Acolo unde dispare speranța și dorința de mai bine, apare deznădejdea iar copilul devine introvertit, pasiv si izolat.

Școala este un factor relațional extrem de important și joacă un rol determinant în comportamentul viitorului adult. Din acest motiv școala este punctul principal al proiectului ,,Copilul de lângă mine ” pentru că reprezintă mult mai mult decât predarea unor materii și noțiuni academice copiilor, este a doua familie pentru fiecare copil și baza pentru susținerea emoțională, motivarea adecvată și valorizarea acestora.

Starea de bine în educație este reflectată de competențele sociale și emoționale ale profesorilor la clasă. Empatia, comunicarea, stabilirea de relații, munca în echipă ori gestionarea unor situații de risc sau conflictuale sunt doar câteva dintre competențele de care aceștia trebuie să dea dovadă.

Misiunea acestui proiect este de a oferi cadrelor didactice din judetul Satu Mare, cursuri de formare si dezvoltare bazate pe relaționarea cu copii la clasă. Cursul TBRI® pe care îl oferim cadrelor didactice, folosește o abordare inedită și interactivă. Este un curs internațional, dezvoltat de Institutul pentru Dezvoltare a Copilului Karyn Purvis, Texas, fiind predat în multe limbi iar din februarie 2022 a fost ținut pentru prima dată în limba română prin intermediul Asociației Alianta Romania Fara Orfani .

În februarie am avut parte de o scurtă prezentare a acestui concept iar cei prezenți ne-au oferit un feedback extraordinar, motiv pentru care acum am adus Cursul TBRI® ce a avut loc în perioada 6-9 septembrie 2023 și la care au luat parte 22 de cadre didactice.

Cursul TBRI® aplică o abordare bazată pe atașament, conectare, strategii proactive, de mindfulness, implicare si tehnici de comunicare eficiente.

Pentru a da posibilitatea cât mai multor profesori să îl parcurgă, cursul va fi reluat mai multe ediții la rând.

Mulțumim partenerilor de proiect: Școala Gimnazială,,Mircea Eliade ” Satu Mare și Alianța România fără Orfani pentru implicare.

Mai multe Știri

Înscrie-te ca voluntar

Și dă-ne o mână de ajutor

Voluntar
small_c_popup

Trimite-ne datele tale pentru a te putea contacta