Dințișoriada

Povestea lui Dințișor Stălucitor

Cu toții știm că deprinderile formate în anii copilăriei marchează gradul de independență a viitorului adult, iar dezvoltarea comportamentelor corecte legate de sănătate influențează decisiv starea generală a corpului individului. Obişnuirea copilului cu o igienă orală corectă de la cea mai fragedă vârstă îi va influenţa sănătatea pe tot parcursul vieţii. În ceeace privește sănătatea orală, aceasta este de două ori mai importantă pentru fiecare dintre noi, deoarece include capacitatea de a vorbi, zâmbi, mirosi, gusta, mesteca, înghiţi şi de a exprima o serie de emoţii prin intermediul expresiei faciale.

Principala problemă cu care se confruntă copiii în ceea ce privește sănătatea orală este caria ce apare încă de la vârste fragede, apoi placa dentară și mai târziu, după apariția dinților permanenți, dinții strâmbi. Despre toate aceste aspecte dorim să-i informăm pe micuți, pentru a putea apoi, în cunoștință de cauză, acționa în favoarea sănătății lor. Proiectul îi va aduce pe micuți față în față cu medicii stomatologi pentru a-i cunoaște mai bine, dar mai ales pentru a se împrieteni și a forma o relație. Astfel că, în mare parte proiectul este bazat pe prevenție și adoptarea unui stil de viață corect și sănătos sub forma unor activități interactive, jocuri/concursuri pentru a deprinde un comportament corect și sănătos în privința igienei dentare.

Dințișoriada

Obiectivele propuse

  • promovarea unui stil de viață sănătos prin igienă orală și alimentație sătătoasă;
  • creșterea numărului de persoane informate cu privire la importanța sănătății orale și riscurile neglijării acesteia;
  • adoptarea unor comportamente sănătoase și de igienă dentară corectă pentru îngrijirea cavității bucale;
  • familiarizarea copiilor cu cadrele medicale de specialitate și promovarea unui control regulat precum și încurajarea tratamentului precoce;
  • formarea unui program zilnic a periajului și încurajararea acestei activități de cel puțin două ori pe zi.

Ajută-ne să-i ajutăm!

Alege Șansa Care Dă Acces La Viitor Noilor Generații !!!

small_c_popup

Trimite-ne datele tale pentru a te putea contacta