1st Job – Cariere Expres pentru liceenii sătmăreni

1st Job - Cariere Expres pentru liceenii sătmăreni

Distribuie

Asociația Acces La Viitor alături de Centrul Cultural ,,G.M.Zamfirescu”, Pimăria Municipiului Satu Mare, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare și Aushopping Satu Mare organizează târgul de cariere pentru liceeni – 1st JOB  – prima ediție – Live pe Facebook, 14 -15 mai 2021.

1.476 de tineri de la 14 licee sătmărene s-au înscris și participă la acest proiect. Liceele implicate în proiect sunt: Tehnologic și Teoretic din Carei, Tășnad și Negrești Oaș iar din Satu Mare paricipă Liceul de Arte ,,Aurel Popp”, Teoretic German ,,Johann Ettinger”, cu Program Sportiv, Tehnologic ,,Elisa Zamfirescu”, Industrie Alimentară precum și Colegiile Naționale ,,Kolcsey Ferenc”, ,, Ioan Slavici”, ,,Mihai Eminescu”, ,,Doamna Stanca” și Economic ,,Gh. Dragoș”.

Cu toții știm că deprinderile formate în anii adolescenței marchează gradul de independență a viitorului adult, iar dezvoltarea abilităților practice pot definii comportamentul corect legat de viața activă a individului, așa cum obişnuirea tânărului încă din adolescență cu un loc de muncă și integrarea lui socio-profesională, îi va influenţa cariera pe tot parcursul vieţii. Astfel că dincolo de genericul acestui proiect, 1st JOB  nu a fost conceput doar ca o platformă de recrutare ci și una de orientare vocațională. Pentru a contribui activ la startul pozitiv al tinerilor sătmareni pe piața muncii, am introdus în program sesiuni de consiliere și mentorat on-line, gratuite, prin grupul suport de interacțiune #1stJOB, de pe pagina de Facebook a Asociației Acces La Viitor.

11 specialiști pe diverse domenii de interes sunt alături de ei pe platforma online pentru a le oferi consultanță și sprijin în a-i ajuta să își valorifice potențialul propriu, la primul contact cu cariera lor.

Oricine este interesat de aceste subiecte este binevenit în grupul #1stJOB!

Totodată deschidem și lista celor ce vor să ofere un job de vară adolescenților sătmăreni, universităților ce vor să își prezinte oferta educațională precum și firmelor ce au cursuri acreditate de calificare pentru tinerii cu vârsta de peste 16 ani. Doritorii care vor să își facă prezența la târg, pot trimite o solicitare în acest sens pe contact@acceslaviitor.ro

Târgul de cariere 1stJOB – va avea loc tot online și va fi transmis Live pe Facebook, în perioada 14 – 15 mai 2021, găzduit de galeria comercială Aushopping Satu Mare. Angajatorii, Universitățile și Firmele ce oferă cursuri calificate pe diverse meserii își vor putea prezenta oferta celor aproape 1.500 de tineri, dornici de o astfel de experiență. Pe lângă înterviurile programate, în cadrul programului vor fi invitați și speakeri motivaționali, ce sperăm să fie pe placul tuturor.

Mulțumim sponsorilor GALANT LEASING și Voice Overs SRL care au fost primii care au crezut în importanța acestui eveniment și au dat curs invitației de a ne susține financiar.

Mai multe Știri

Înscrie-te ca voluntar

Și dă-ne o mână de ajutor

Voluntar
small_c_popup

Trimite-ne datele tale pentru a te putea contacta