935 copii, 81 de cadre didactice și 10 lideri, personalități sătmărene

Gardienii Mediului Înconjurător

Distribuie

935 copii, 81 de cadre didactice și 10 lideri, personalități sătmărene sunt Gardienii Mediului Înconjurător la prima ediție ECOSALVATORII!

Asociația Acces La Viitor alături de Aushopping Satu Mare au marcat Ziua Mediului prin campania EcoSalvatorii – prima ediție – cu tema Salvează Planeta.

Inițiativa EcoSalvatorii se vrea a fi o mișcare ecologistă ce a prins contur și acum, la prima ediție, numără peste 1.000 de adepți.

Dincolo de statutul de erou pe care îl oferim acelora ce Salvează Planeta și se aliază proiectului EcoSalvatorii, tema acestei campanii vine să ne reamintească tuturor că faptele mărețe se construiesc cu pași mici în fiecare zi, în acest caz fiind vorba de responsabilizare socială care printr-un simplu gest poate aduce beneficii mediului înconjurător.

Fie că aruncăm deșeurile la locul lor, sau că sunt colectate selectiv, fie că nu facem risipă de energie sau de apă ori vrem să cumpărăm de la producătorii locali pentru a nu genera transport, respectiv emisii de gaze, sau că folosim mijloacele de transport în comun, circulăm pe jos sau cu bicicleta – sunt doar câteva dintre posibilitățile cu care putem contribui semnificativ la Salvarea Planetei.

14 instituții de învățământ (școli gimnaziale și grădinițe) din județul Satu Mare s-au înscris în acest proiect iar 935 de copii, alături de 81 de coordonatori (cadre didactice) sunt primii EcoSalvatori. Aceștia au făcut echipă cu 10 Lideri, persoane cunoscute și apreciate de comunitatea locală iar grupurile lor sunt:

·         Lider EcoSalvator Mircea Deac (artist) – Grupul EcoReutilizare;

·         Lider EcoSalvator Ana Maria Dachmann (Teatrul de păpuși Spiriduș) – Grupul EcoNomisire;

·         Lider EcoSalvator Felicia Hrihorișan (sociolog) – Grupul EcoTransport;

·         Lider EcoSalvator Dragoș Călin (actor) – Grupul EcoReciclare;

·         Lider EcoSalvator Andreea Mureșan (actriță) – Grupul EcoRespect;

·         Lider EcoSalvator Dacian Codreanu (DJ) – Grupul EcoLocal;

·         Lider EcoSalvator Adriana Calai (cadru didactic) – Grupul EcoPlantare;

·         Lider EcoSalvator Anca Potra (cadru didactic) – Grupul EcoLogizare;

·         Lider EcoSalvator Maria Boieru (fost jurnalist) – Grupul EcoColectare;

·         Lider EcoSalvator Adrian Pașca (artist) – Grupul EcoResurse.

Pentru a ajunge cât mai aproape de ei, am creat un grup suport de interacțiune #EcoSalvatorii pe pagina de Facebook a Asociației Acces La Viitor, unde de la lansarea proiectului am dezbătut pe larg aceste subiecte. Fiecare echipă a realizat diverse activități la clasă/grupă iar postările lor sunt acum exemple de bune practici pentru alți copii ce doresc să devină EcoSalvatori. Această platformă, pe lângă faptul că urmăreşte formarea unui comportament ecoprotectiv, este în primul rând o componentă de informare și educație ecologică la care de altfel sperăm să adere câți mai mulți sătmăreni. Însă, pentru a motiva în mod direct și mai multe persoane să devină gardieni ai mediului înconjurător, în mod voluntar, am celebrat Ziua Mediului alături de ei. Astfel că în 4 și 5 iunie 2021 – EcoSalvatorii au fost la acțiune!

Prin activitățile realizate ne-am propus să creștem nivelul de conştientizare a opiniei publice faţă de tematica asociată şi să fidelizăm publicul tânăr și adult la un loc.

Am realizat un EcoTârg cu vânzare, ce reprezintă creații artistice realizate de copii din produse reciclabile, iar din banii adunați din vânzarea lor, se vor achiziționa biciclete pentru copii din medii defavorizate sau instituționalizați.

O altă atracție din program a fost și Marșul EcoPălăriilor. Mici și mari, fără limită de vârstă, fără să se lase intimidați de ploaie, s-au făcut remarcați și auziți, aducând alături de ei și alți partizani ce vor să contribuie la Salvarea Planetei și să devină Gardieni ai Mediului Înconjurător.

Dincolo de satisfacția morală că, printr-un minim efort, acești EcoSalvatori au contribuit la Salvarea Planetei, vrem să îi atragem și spre alte activităţi ecologice ce urmăresc formarea unui comportament ecoprotectiv și care pot folosi în definitivarea personalităţii şi conştiinţei viitorilor cetăţeni.

Mulțumim sponsorului GALANT LEASING care a fost primul ce a crezut în puterea EcoSalvatorilor și a dat curs invitației de a ne susține financiar.

Mai multe Știri

Înscrie-te ca voluntar

Și dă-ne o mână de ajutor

Voluntar
small_c_popup

Trimite-ne datele tale pentru a te putea contacta