EcoSalvatorii – 2021

EcoSalvatorii

Distribuie

Tu cum vezi planeta noastră peste 100 de ani?

Îți punem această întrebare pentru că și noi de aici am început. Cu toții am văzut și simțim schimbările climatice ce de la an la an se intensifică. Planeta se încălzește mai rapid ca oricând din cauza cantității uriașe de gaze cu efect de seră eliberate în atmosferă de activitățile oamenilor, precum folosirea arderilor combustibililor fosili (cărbune, petrol și gaz), utilizarea autovehiculelor și tăierile de păduri. Cu toții suntem părtași la această problemă globală și cu toții vom fi afectați de aceste degradări provocate planetei noastre iar peste 100 de ani, dacă nu luăm măsuri, ne vom trezi cu o planetă neprielnică nouă. Depinde de noi, de comportamentul și de acțiunile noastre încotro ne vom îndrepta, astfel că dacă vom lua măsuri corespunzătoare ce să contribuie la combaterea schimbărilor climatice acestea cu siguranță pot a prevenii dezastrul spre care ne îndreptăm.

Inițiativa EcoSalvatorii vine ca răspuns la această problemă și se vrea a fi o mișcare ecologistă care poate schimba percepții, crește numărul celor dedicați mediului înconjurător, dezvolta deprinderi ecoprotective.

Pentru a motiva în mod direct cât mai multe persoane să devină gardieni ai mediului încorjurător, în mod voluntar, vrem să celebrăm Ziua Pământului și cea a Mediului alături de ei. Astfel dorim să creștem nivelul de conştientizare a opiniei publice faţă de tematica asociată şi să fidelizăm publicul tânăr și adult.

Alături de noi în acest proiect am adus 10 personalități care în calitate de Lideri Formatori, ne vor ajuta prin puterea exemplului să cultivăm interesul şi dragostea elevilor pentru lumea înconjurătoare și pentru protejarea mediului.

 Dacă tema acestei ediții este una mai generală, de a salva planeta, subiectele aprofundate vor fi și cele care vor defitiva grupele de Ecosalvatori. Acestea sunt:

–  EcoLogizare: Strânge gunoiul, nu trece indiferent!

– EcoNomisire: Fără risipă este suficient!

– EcoPlantarer: Aer curat și plus de oxigen!

– EcoTransport: În comun, pe jos sau biciletă – și ECO și SĂNĂTOS!

– EcoColectare: Eficient – Toate la locul lor!

– EcoReutilizare: Ce e bun nu se aruncă, se revinde ori se donează!

– EcoReciclare: Hârtie, sticlă, plastic, electrocasnic – primești un leu dacă îl reciclezi!

– EcoLocal: Cumpără de la producătorii locali pentru a nu genera transportul cu camionul.

– EcoResurse: Resurse regenerabile.

– EcoRespect: Nu arunca pe jos, fii și tu un EcoSalvator și transmite mai departe.

Salvarea Planetei este la îndemâna oricui și fiecare persoană poate să ofere o șansă la un mediu curat, sănătos și trainic.

Activitățile proiectului includ decorări de pomi, acțiuni de reciclare, ecologizare, concursuri, ateliere specifice, târg cu produse reciclate.

Mai multe Știri

Înscrie-te ca voluntar

Și dă-ne o mână de ajutor

Voluntar
small_c_popup

Trimite-ne datele tale pentru a te putea contacta