SUTE DE ”ZÂMBETE ÎN INSULA DE BUCURIE”

Distribuie

Cu toţii ştim că o lume minunată e cea în care găsim multe zâmbete şi copii fericiţi aşa că putem spune de 1 Iunie am avut şi noi, preţ de câteva ceasuri, o lume minunată pentru cei 362 de copii instituţionalizaţi din Satu Mare, la prima ediţie a campaniei ”Zâmbete în Insula de Bucurie”.
Evenimentul realizat Fundaţia Maria de şi Radio Transilvania Satu Mare alături de Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare, Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Satu Mare şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare, a adunat la un loc toţi copii de la Centrele de Plasament din judeţ, 262 la număr, plus 50 de micuţi aflaţi în grija asistenţilor maternali iar alţii 50 au fost beneficiari ai altor ONG-uri din oraş. Pentru toţi aceşti micuţi cu vârste cuprinse între 1 şi 18 ani am avut cadoul mult aşteptat, o super petrecere de ziua aniversară a tuturor copiilor. Astfel că în intervalul 10.00 – 17.00, Taberele Şcolare din Satu Mare s-au transformat intr-o insulă a bucuriilor, plină de zâmbete şi bucurii, pentru că am avut multe surprize pregătite pentru toţi aceşti micuţi.
În deschiderea programului au fost acolo să-i impresioneze pe cei mici, echipa de intervenţie rapidă al IPJ Satu Mare care au făcut demonstraţii cu câini poliţişti iar cei de serviciul rutier au prezentat maşina de poliţie în care, cu rândul, fiecare a putut urca şi mai ales au putut încerca dotările speciale, inclusiv girofarul. Tot la ei s-au gândit cu drag şi cei de la Biroul Teritorial al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi personalul contractual al Asociaţiei ”Alexandru Ioan Cuza” al Poliţiştilor Satu Mare care au oferit tuturor celor prezenţi dulciuri. Au fost la rândul lor prezenţi cu recomandări şi sfaturi cu caracter preventiv pentru pietoni, delicvenţă juvenilă şi dispariţiile de minori, inspector principal Felicia Hrihorişan şi comisar de poliţie Săndulescu Simona, şef al Biroului Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.
Micii spectatori s-au mutat apoi pe terenul de fotbal unde au avut parte de o demostraţie oferită de sportivii de la C.S. Cetate Ardud. Trânte, forţă, dinamică, toate adunate la un loc într-un show de sport total.
Echipa Radio Transilvania, respectiv Ovidiu Matioc şi Valeriu Loga au antrenat apoi toţi copii la un super spectacol cu muzică, dans, cântece, scenete şi mai ales multă voie bună. Micuţii şi-au arătat talentele şi au vrut ca de ziua lor să demonstreze că talentul se află în fiecare. De la ansambluri folclorice la scenete de teatru, de la poezii la cântece compuse de ei, copii au reuşit prin forţe proprii să dea un spectacol de zile mari.
Programul artistic a fost îmbinat şi cu distracţia din părculeţul de joacă sau cu regăsirea unor prieteni ce se află în alte centre ori cu picnicul, ce dealtfel a fost şi tema acestui eveniment. Au mâncat mult îndrăgiţii mici şi cartofi pai apoi mometul mult aşteptat în care sute de glasuri au cântat pentru ei şi pentru toti copii din lumea întreagă ”LA MULŢI ANI” într-un decor cu focuri de artificii şi un mare tort.
Chiar dacă pe cer s-au adunat nori iar vremea se anunţa a fi ploioasă, cei mari au încins petrecerea într-un karaoke si discotecă în aer liber pe muzica antrenată de DJ. VAVI şi hip-hoperul Ovidiu Doca de la Radio Transilvania.
Am adunat multe, multe amintiri frumoase, momente de neuitat pe care le înşirăm în primul album de fotografii al campaniei ”Zâmbete în Insula de Bucurie” – 2016.
Pentru reuşita acestui eveniment au contribuit următorii sponsori:
GALANT LEASING, S.C. APASERV SATU MARE S.A., S.C. Binder & Family SRL – Carei, S.C. STADION SRL, S.C. DERŞIDAN SRL, S.C. W&J SRL, NOVA OAŞ, SNP BNP DONCA-PUGNER DONCA, Costume Carnaval Satu Mare, Brutăria MICU, Miclosina Silviu I.I., PFA Mihaela Jucan şi persoanele fizice Ciul Natalia, Camelia Lucuţ şi D-na Marina, mulţumindu-le cu respect şi pe această cale.
Campania continuă mâine, 3 iunie 2016, de la ora 14.00 cu întâlnirea copiilor de la Asociaţia Stea unde vor fi alături de noi vor copiii d-nei învăţătoare ADRIANA CALAI de la Şcoala ,,Avram Iancu” din Satu Mare pentru a le oferi în dar tort şi un sincer ”LA MULŢI ANI!”.

Mai multe Știri

Înscrie-te ca voluntar

Și dă-ne o mână de ajutor

Voluntar
small_c_popup

Trimite-ne datele tale pentru a te putea contacta