Planeta strigă după ajutor? Noi îi dăm EcoSalvatori!

Distribuie

Fiecare dintre noi e un EcoSalvator pentru că nu putem rămâne indiferenți la chemarea naturii iar prin responsabilitate, implicare, respect și îndatorire, contribuim zi de zi la o natură mai sănătoasă. Pentru că noua generație a omenirii are un impact important asupra potențialului de redresare a situației existente, formăm an de an, echipe de EcoSalvatori pe care să îi implicăm în activități ecologice ce pot dezvolta deprinderi ecoprotective.

17 instituții de învățământ (școli gimnaziale și grădinițe) din județul Satu Mare au luat parte anul acesta la proiect iar 1.075 de copii, alături de 80 de coordonatori (cadre didactice) sunt EcoSalvatorii din acest an.

Aceștia au făcut echipă cu 10 Lideri, persoane cunoscute și apreciate de comunitatea locală iar grupurile lor sunt:  EcoReutilizare; EcoNomisire; EcoTransport; EcoReciclare; EcoRespectEcoLocal; EcoPlantare; EcoLogizare; EcoColectare; EcoResurse.

Fiecare echipă, în perioada aprilie-mai 2024, a realizat diverse activități la clasă/grupă iar peste 40 de ateliere eco stau dovadă în grupul @EcoSalvatorii, postările lor fiind acum exemple de bune practici pentru alți copii ce doresc să devină EcoSalvatori.

La final, EcoSalvatorii au ieșit să sărbătorească iar de Ziua Mediului au intrat în Marș, pentru a motiva în mod direct și mai multe persoane să devină gardieni ai mediului înconjurător, în mod voluntar.

Astfel că sâmbătă, 8 iunie 2024, la Shopping City Satu Mare, EcoSalvatorii și-au pus pelerina de erou și au strigat cât au putut de tare că Planeta Noastră e de prețuit și de îngrijit, să o lăsăm și pe mai departe sănătoasă și frumoasă. Mici și mari, fără limită de vârstă, parinți, bunici, copii, cadre didactice, voluntari și alți doritori, am manifestat pentru că am vrut să ne facem auziți și să aducem alături de noi și alți partizani ce vor să contribuie la Salvarea Planetei și să devină Gardieni ai Mediului Înconjurător.

Pentru a ne face remarcați am pus în prim plan EcoPălăriile pentru a trasmite mesajul celor ce-i întâlnesc pe EcoSalvatori, că trebuie să fie responsabili și să aibă grijă de moștenirea ce o lăsă viitoarelor generații. Părinții au fost primii care au înțeles mesajul nostru și au depus eforturi uriașe și pline de inspirație pentru ca cei mici să fie remarcați și ascultați.

Fiecare an aduce EcoSalvatorilor câte o provocare iar dacă anul acesta a fost EcoLogizare, la anul ne responsabilizăm în EcoTransport iar liderul lor, Felicia Hrihorișan a dat startul cu un îndemn puternic nu doar pentru EcoSalvatori, de a circula în cel mai ecologic mod posibil…cu mijloacele de transport în comun, bicicleta, trotineta sau pe jos.

Ca să marcăm acest moment, au venit alături de noi, Cycle4GlobalGoals România care au adus EcoSalvatorilor un program antrenant cu Parada bicicliștilor juniori, Pedalăm să ne antrenăm! (pe bicicleta statică) iar pentru a-I iniția pe viitorii bicicliști să circule corect, o activitate de îndemânare.

Evenimentul Cycle4GlobalGoals Romania este derulat în mai multe orașe din țară iar acum este prezent și în Satu Mare iar scopul lor este de a aduce împreună comunități pentru a promova un mod de viață mai sustenabil. Prin promovarea mersului cu bicicletă ca mod de transport ecologic, Cycle4GlobalGoals România urmărește să reducă congestiile de trafic, dar și să promoveze un mod de transport mai prietenos cu mediul înconjurător prin reducerea poluării aerului, mai ales in zonele urbane foarte aglomerate. Cycle4GlobalGoals are loc în 15 orașe din România prin colaborarea a numeroase organizații neguvernamentale, în parteneriat cu Ambasada Regatului Țărilor de Jos și cu sprijinul ING România pentru a creea un impact cât mai mare în promovarea unui mod de viață mai sustenabil și mai sănătos și să mărească conștientizarea pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.

A fost alături de EcoSalvatori și NABU GLOBAL, parterul de proiect, care a adus-o pe scriitoarea Cristina Beatrice Preda în mijlocul copiilor ce le-a spus într-o întâlnire on-line, povești frumoase cu tâlc și le-a transmis îndemnul ei, de a avea cu toții grijă de natură, ape, animale și căsuța noastră dacă vrem ca PLANETA NOASTRĂ să fie sănătoasă. NABU a premiat fiecare EcoSalvator cu cărticelele promise.

Mulțumim partenerilor ediției pentru susținere: Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Shopping City Satu Mare, NABU și Cycle4GlobalGoals România, alături de Ambasada Regatului Țărilor de Jos și cu sprijinul ING Bank România.

Mai multe Știri

Înscrie-te ca voluntar

Și dă-ne o mână de ajutor

Voluntar
small_c_popup

Trimite-ne datele tale pentru a te putea contacta