EcoSalvatorii EcoReciclează – a doua ediție 2022

EcoSalvatorii EcoReciclează

Distribuie

1.219 copii, alături de coordonatorii lor, au venit să facă echipă la o nouă ediție EcoSalvatorii – EcoRecciclare!

Ne bucurăm să-i avem alături de noi pe prichindeii de la grădinițele din Satu Mare ,,Nicolae Steinhardt”, ,,Draga Mea”, ,,Dumbrava Minunată”, ,,Mondiala”, ,,Voinicelul”, Nr.5 și cele din localitățile Apa, Homorodu de Jos, Ardud și elevii șolilor gimnaziale din Satu Mare ,,Avram Iancu”, ,,Mircea Eliade”, ,,Viorel Sălăgean”-Beltiug, Doba și Școala Profesională ,,George Coșbuc” Medieșu Aurit alături de cadrele didactice ale acestor instituții de învățământ.

Aceștia au făcut echipă cu 10 Lideri, persoane cunoscute și apreciate de comunitatea locală iar grupurile lor sunt:

  • Lider EcoSalvator Adrian Bilanici (jurnalist) – Grupul EcoReutilizare;
  • Lider EcoSalvator Ella Bella (personaj îndrăgit) – Grupul EcoNomisire;
  • Lider EcoSalvator Felicia Hrihorișan (sociolog) – Grupul EcoTransport;
  • Lider EcoSalvator Emese Elek (biolog) – Grupul EcoReciclare;
  • Lider EcoSalvator János Márk-Nagy (ecologist) – Grupul EcoRespect;
  • Lider EcoSalvator Roxana Codreanu (cadru didactic) – Grupul EcoLocal;
  • Lider EcoSalvator Adriana Calai (cadru didactic) – Grupul EcoPlantare;
  • Lider EcoSalvator Anca Potra (cadru didactic) – Grupul EcoLogizare;
  • Lider EcoSalvator Maria Boieru (fost jurnalist) – Grupul EcoColectare;
  • Lider EcoSalvator Adrian Pașca (artist) – Grupul EcoResurse.

Pentru a ajunge cât mai aproape de ei, am creat un grup suport de interacțiune: https://www.facebook.com/groups/694997254511323

#EcoSalvatorii pe pagina de Facebook a Asociației Acces La Viitor, unde vom putea dezbate pe larg aceste subiecte. Liderii vor veni cu exemple de bune practici și recomandări iar educatoarele, învățătoarele și profesorii cu activitățile pe aceste subiecte desfășurate cu copii la clasă.Această platformă urmăreşte formarea unui comportament ecoprotectiv prin puterea exemplului și este o componentă de informare și educație ecologică la care de altfel sperăm să adere cât mai mulți sătmăreni. Însă pentru a motiva în mod direct cât mai multe persoane să devină gardieni ai mediului înconjurător în mod voluntar, vrem să celebrăm Ziua Mediului, în 6 iunie a.c., alături de ei. Prin activitățile propuse la această întâlnire ce va avea loc la Aushopping Satu Mare, dorim să creștem nivelul de conştientizare a opiniei publice faţă de tematica asociată şi să fidelizăm publicul tânăr și adult la un loc. La acțiunea care va marca finalul de proiect, ne-am propus să organizăm un marș al EcoPălăriilor prin care să atragem atenția publicului larg asupra problemei abordate și un EcoTârg cu vânzare a unor creații realizate de copii din produse reciclabile. Din banii adunați se vor achiziționa biciclete pentru copii aflați în risc de abandon școlar, beneficiari ai proiectului #acces2edu.

 Mulțumim partenerilor Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Aushopping Satu Mare și sponsorului GALANT LEASING care a crezut în puterea EcoSalvatorilor și a dat curs invitației de a ne susține financiar.

Mai multe Știri

Înscrie-te ca voluntar

Și dă-ne o mână de ajutor

Voluntar
small_c_popup

Trimite-ne datele tale pentru a te putea contacta