START #acces2edu #go2school Nr.2

Acces2edu

Distribuie

Cel mai ambițios proiect al nostru s-a pus din nou în mișcare iar ieri, am dat startul unei noi ediții #acces2du #go2school. Evenimentul a avut loc la Shopping City Satu Mare la care au răspuns prezent sute de sătmăreni și școlărei. Pentru că ne-am propus să punem în valoare ,,Puterea Bicicletei” și să o  ducem la un alt nivel, anul acesta facem echipă și mai mare cu:

Parteneri: Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare, Consiliul Județean al Elevilor Satu Mare, Teatrul de Nord Satu Mare și Shopping City Satu Mare;

Sponsor Principal: Clubul Rotary Satu Mare;

Sponsori: Cabinet Dr. Coica, Zollner Electronic Satu Mare și Polipol Foieni…

…alături de care vrem să oferim 30 de biciclete Premii Speciale și să aducem și mai multe beneficii copiilor aflați în risc de abandon școlar.

Așadar avem un nou sezon în care punem școala pe drum cu prioritate iar cu ajutorul tuturor cadrelor didactice de la 32 de unități școlare sătmărene înscrise în proiect îi vom încuraja pe cei 5.692 de elevi sătmăreni să pedaleze pentru educație. 1.000 km pedalați=1 bicicletă Premiu Special. 15 dintre școlile înscrise vor primi până la final de proiect câte 2 biciclete ce le vor putea oferi spre folosință, copiilor aflați în risc de abandon școlar. Astfel că pentru a ajunge la ce 300.000 de km necesari am pus în acțiune #school4bike iar timp de o săptămână bicicleta statică va staționa la una din școlile înscrise în program. Primii care pedaleazăacum în Caravana Școlilor sunt elevii de la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu ”Satu Mare urmând apoi pe rând cei de la Colegiile Naționale ,, Ioan Slavici”, ,,Mihai Eminescu” și Economic ”Gheorghe Dragoș” din Satu Mare ; Liceele cu Program Sportiv, Reformat, de Arte ”Aurel Popp”,  Tehnologic ,,Unio Traian Vuia”, „Constantin Brâncuși” , Teoretic Negrești Oaș , Tehnologic ,,Ioniță G. Andron” Negrești Oaș, ,,Petru Cupcea” Supuru de Jos; Școlile Gimnaziale din Andrid, Acâș, Doba, Dorolț, Giorocuta, Oar, Viile Satu Mare, Lazuri, ”Petőfi Sándor” Livada, ,,Vasile Lucaciu” Apa, ,,Viorel Sălăgean”Beltiug, Pișcolt, Nr.1 Negrești – Oaș, Gherța Mică iar din municipiu „Constantin Brâncoveanu”, ,,Avram Iancu”,  ,,Grigore Moisil”, „Lucian  Blaga”, ,,Ion Creangă”, ,, Mircea Eliade” și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Satu Mare.

Și sătmărenii s-au înscris în cursa pentru #all4bike. Pentru că ne dorim în noiembrie să oferim primele biciclete și sperăm să fie minim 16 Premii Speciale, oricine pedalează pentru educație ne poate trimite traseul realizat și intră în echipa #rotary4bike, #drcoica4bike, #zollner4bike, #polipol4bike unde sunt necesari 16.000 de km ce vor fi răscumpărați de sponsori și transformați în bicicletele Premiilor Speciale.

Tot în cadrul evenimentului de deschidere am realizat o colectă de rechizite pentru copii din medii defavorizate să le putem oferi un START BUN în noul an școlar. 😍Acest lucru nu ar fi fost posibil fără implicarea voluntarei noastre Adriana Calai și a cadrelor didactice de la Colegiul National ,,Mihai Eminescu” Satu Mare, Liceele cu Program Sportiv, Tehnologic Constantin Brâncuși, Reformat și ai Școlilor Gimnaziale ,,Grigore Moisil”, ,,Constantin Brâncoveanu”, ,,Lucian Blaga” , ,, Ion Creangă”, ,,Mircea Eliade”  și ,,Avram Iancu”. Dacă anul trecut am reușit să oferim 71 de ghiozdane dotate cu toate cele necesare pentru școală copiilor din Tășnad, anul acesta avem o cifră extraordinarăăă..273 de supeeer ghiozdane pentru școlăreii din Viile Satu Mare și Livada.

Mai multe Știri

Înscrie-te ca voluntar

Și dă-ne o mână de ajutor

Voluntar
small_c_popup

Trimite-ne datele tale pentru a te putea contacta