#acces2edu – #go2school

#acces2edu – #go2school

Când vorbim despre #acces2edu, ne bucurăm să spunem că este evenimentul care ne-a surprins pe toți. Am adunat rezultate record și cel mai important, am făcut echipă cu întreaga comunitate pentru a pune școala pe drum cu prioritate.

Prin acest proiect ne-am propus să promovăm educația în rândul tuturor școlarilor din județul Satu Mare dar și reducerea fenomenului de abandon școlar, astfel că ne-am orientat acțiunile spre comunicare, prevenire și ajutorarea copiilor aflați în situații de risc, oferindu-le acestora un suport în plus în susținerea finalizării studiilor și integrarea în societate. Toate școlile din județul Satu Mare au intrat din 24 septembrie 2021 în linie dreaptă, în acțiunea de prevenire a abandonului școlar dar zece dintre ele au fost beneficiarele Premiului Special – o biciletă. Acestea sunt: Școlile Gimnaziale ”Vasile Lucaciu” – Apa,  ”Viorel Sălăgean” – Beltiug, ”Wesselenyi”- Hodod, cele din Andrid, Botiz, Halmeu, Pir, Săuca, Tășnad și Școala Profesională ”George Coșbuc” Medieșu Aurit.

Prin acest experiment unic am vrut să oferim o schimbare de atitudine în rândul elevilor absenteiști, punând în prim-plan bicicleta ca suport de beneficii atât fizice, intelectuale cât și sociale. Am adus puterea bicicletei atât în rândul copiilor aflați în risc de abandon școlar prin acest Premiu Special cât și în rândul tuturor școlarilor care au pedalat pe biciletele statice în Caravana Școlilor.


Dacă la începutul proiectului aveam în plan doar 10 biciclete de dat, la final, cu ajutorul sponsorilor am ajuns să dublăm numărul Premiilor Speciale, la 20. Mulțumim Clubului Rotary Satu Mare, SCM Dr. Coica, Zollner Electronic Satu Mare, Romica TIE Group și Imobiliare Satu Mare că au făcut posibil acest lucru.

Suntem foarte bucuroși și extrem de încântanți de aceste rezultate, mai ales că în unele școli au intrat în această competiție mai mulți elevi, reușind pe parcursul anului școlar să își îmbunătățească situația la învățătură, datorită premiului pus în joc, o bicicletă pe care să o folosească timp de un an.

Tot la rezultate am dori să menționăm că două școli din județul Satu Mare au achiziționat biciclete statice pentru elevii lor, în urma campaniei de pedalare din Caravana Școlilor. Acestea sunt: Școlile Gimnaziale ”Vasile Lucaciu” – Apa și Doba. La Apa, copii pedalează în voie încă de la începutul anului pe o bicicletă statică iar în Doba, elevii au la dispoziție 3 astfel de biciclete statice.

Pentru aceste rezultate au contribuit întreaga comunitate și le suntem recunoscători tuturor celor ce au pedalat pentru educație, cadrelor didactice pentru implicare și partenerilor: Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare, Shopping City Satu Mare, Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare, pentru susținere.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *