VREAU PERMIS DE BICICLIST

VREAU PERMIS DE BICICLIST

441 de elevi sătmăreni au de azi, 21 aprilie 2016, PERMIS DE BICICLIST, după ce au demonstrat că știu să pedaleze în condiții de siguranță.
Prima ediție a campaniei ”VREAU PERMIS DE BICICLIST” a ajuns la final, pentru ciclul școlar. 18 clase de la Școlile Gimnaziale ”Avram Iancu”, ”Mircea Eliade”, ”Constantin Brâncoveanu” și ”Dr. Vasile Lucaciu” s-au înscris în acest proiect și au luat parte la cele trei etape, respectiv: informare, evaluare și abilitate. Astăzi de la ora 10.00 la Şcoala Gimnazială ”Avram Iancu” din Satu Mare a avut loc concursul de îndemânare pe bicicletă al şcolarilor . Cele 15 echipaje ce au stat la linia de start, au parcurs un traseu ce cuprinde slalom printre jaloane, obstacole, mers in linie dreaptă, cerc și oprire regulamentară, copii demonstrând în acest fel cât de bine se descurcă și în situații de risc. Cei ce au urmărit atent și au arbitrat competiția au fost: Ovidiu Matioc – Radio Transilvania, comisar Simona Săndulescu – Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare și agent Breban Ionuț din cadrul Biroului Rutier. Cei mai buni bicicliști ce s-au remarcat individual la acest concurs au fost: Miclea Cătălin – cls. a IV-a B și Hrițiu Erik – cls.I-a A, ambii de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” și Laszto Kevin – cls. A II-a A – Școala Gimnazială ”Dr. Vasile Lucaciu”. Altfel însă a fost clasamentul pe echipaje unde punctajele au fost cumulate la cei doi participanți ai clasei. Așa se face că Locul I a revenit Școlii Gimnaziale,, Dr. Vasile Lucaciu” prin participarea echipajului clasei a II-a B, îndrumați de dna. învățătoare Zab Timea. Locul II și III a revenit școlii gazde ”Avram Iancu” datorită elevilor clasei a IV-a B și a IV-a D, ai doamnelor învățătoare Mic Marinela și Ardelean Ioana.
În data de 09.05.2016 de la ora 10.00, la Grădiniţa ”Dumbrava Minunată” din Satu Mare va avea loc și competiția preșcolarilor din cadrul acestui proiect la care participă grădinițele Nr.5, 11, 6, ”Dumbrava Minunată”, ”Voinicelul” corp B și C. Atunci 219 de copii vor primii permisele de biciclist.
Campania ”VREAU PERMIS DE BICICLIST” aflată la prima ediţie este inițiată de Fundația Maria și Radio Transilvania Satu Mare în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare și Inspectoratul Școlar şi are drept scop încurajarea mobilităţii active şi durabile în rândul copiilor, utilizând pe viitor ca mijloc de transport bicicleta ce poate să le ofere şi un mod de viaţa sănătos.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *